Τάσος Γκουριώτης

Ο Τάσος Γκουριώτης γεννήθηκε το 1964 στην Ορεστιάδα του Έβρου, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως αξιωματικός της Ελληνικής Χωροφυλακής και η μητέρα του διευθύντρια στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» το 1984, κατά την διάρκεια των σπουδών του (Επικοινωνία και τα ΜΜΕ).

Από το 1984, επίσης, ξεκινά  να αρθρογραφεί σε ειδικά περιοδικά για θέματα άμυνας και γεωστρατηγικής.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του υπηρέτησε ως διδάσκων καθηγητής στη Σχολή Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ .

To 1988 ξεκινά να εργάζεται στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», αρχικά στο δικαστικό και εν συνεχεία στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Το 1992-1993 εργάστηκε ως υπεύθυνος Τύπου στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Το 1993-1996 εργάστηκε ως υπεύθυνος  Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο.

Το 1992 ξεκινά να εργάζεται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1996.

Το 1994 ιδρύει το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και συμμετέχει στην ίδρυση της εταιρείας «Επικοινωνίες Α.Ε.».

Το 2003 αν και ήδη φτασμένος και επιτυχημένος δημοσιογράφος και εκδότης, κάθεται πάλι στα θρανία και φοιτά στο «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», με πρόεδρο τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στον κύκλο σπουδών που προετοίμαζε στελέχη του κόμματος για την ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στον κρατικό μηχανισμό.

Εν συνεχεία ανέλαβε και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2006-2008).

Ανέλαβε την  Διεύθυνση  Ενημέρωσης  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2004-2005), οπότε και ορίστηκε ως επικεφαλής της ομάδας Διαχείρισης Κρίσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το   2005   παραιτείται και αναλαμβάνει   γενικός   διευθυντής   στις   εκδόσεις DNM  που έχουν απορροφήσει  στο  μεταξύ  τις «Επικοινωνίες ΑΕ» και εκδίδουν περιοδικά, βιβλία κλπ., θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Το   2006   δημιουργεί   τον   ιστότοπο  www.defencenet.gr,   ο οποίος το 2015 μετονομάζεται σε www.pronews.gr και  βρίσκεται μόνιμα στην πρώτη πεντάδα των ελληνικών ειδησεογραφικών site με μηνιαία αναγνωσιμότητα   2,5   εκατ.   μοναδικούς   αναγνώστες,  βάσει των στοιχείων της  google analytics.

Εκδίδει τα περιοδικά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ, το πολιτικό περιοδικό PRONEWS, ενώ από το 2016 η εταιρεία DNM συνεργάζεται με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ στην έκδοση των κυριακάτικων εκδόσεων της εφημερίδας.

Ταυτόχρονα από το 2006 η DNM οργανώνει μεγάλα διεθνή συνέδρια στο χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας και νομικά σεμινάρια για την ανάλυση των νόμων προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Ο Τάσος Γκουριώτης στην 35ετή σταδιοδρομία του, έχει εργαστεί σε πλήθος εφημερίδων και περιοδικών ως διευθυντικό στέλεχος, ενώ έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια (1988-1996) με το  πρακτορείου  Reuters

Eίναι   τακτικό   μέλος   της   Ένωσης   Συντακτών   Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) από το 1994.

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.