Κανελάκη Μαρία

 

Η Μαρία Ν. Κανελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, κατοικεί μόνιμα στη Γλυφάδα και είναι Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.

Το βιογραφικό της πλούσιο. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο Εμπορικού Ναυτικού, διαθέτει άδεια Ναύτου και πτυχίο Νοσηλευτικής, πτυχίο AEN Ασπροπύργου Γ.Πλοιάρχου, Life Saving & Fire Fighting Αξιωματικού, RO-RO & Passenger Αξιωματικού, Crisis Management, Post Training in social Duties- First Aid-Speed Craft Operation, Worldwide network training on technology και SSO Αξιωματικού.

Εχει διατελέσει εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Special Olympics, εθελόντρια στην επιχείρηση απορρύπανσης για την πετρελαιοκηλίδα του Αγία Ζώνη ΙΙ, ομαδάρχισσα σε κατασκήνωση Τ.Υ.ΠΕΤ. επίσης ήταν ήταν μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.

Η Μαρία Κανελάκη είναι ελεύθερη με δύο παιδιά 21 και 23 ετών

«Με τα κοινά ασχολούμαι επειδή θέλω να βοηθήσω την πόλη μου να γίνει πιο ανθρώπινη για τους δημότες μας και τα παιδιά μας. Προτεραιότητα μου τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και πιο συγκεκριμένα το να δημιουργηθεί ένας δημόσιος χώρος φύλαξης για αυτά τα παιδιά όπου οι γονείς εργάζονται και δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Προέρχομαι από τον χώρο της Ναυτιλίας, έχω αρκετές γνώσεις για τις μαρίνες και στο χώρο του yachting γενικά.

Βασικός άξονας μας είναι η ασφάλεια. Να κάνουμε τη Γλυφάδα ασφαλή πόλη για τα παιδιά μας, να μην φοβούνται να κυκλοφορούν άνετα, να μην υπάρχουν κλοπές και παραβατικότητα. Μη γυρνάμε την πλάτη στα καθημερινά ζωτικά προβλήματα που πλήττουν την Γλυφάδα μας. Να δούμε με επαγγελματισμό την ανθρώπινη πλευρά της πόλης. Ειμαι έτοιμη να σταθώ σε όλους τους πολίτες, στις γυναίκες, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε νέες εκκινήσεις, να υλοποιήσουμε φρέσκες ιδέες, να ζήσουμε! Ευχαριστώ τον Τάσο Γκουριώτη που με επέλεξε στον συνδυασμό που πιστεύω ότι θα είναι το αύριο της Γλυφάδας».