Η Μαρία Κανελάκη αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού εντάχθηκε στην παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Η Μαρία Κανελάκη αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού εντάχθηκε στην παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Μία από τις λίγες γυναίκες αξιωματικούς του ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, η Μαρία Κανελάκη, εντάχθηκε στην παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά» του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας, Τάσου Γκουριώτη και θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου!

Η Μαρία Κανελάκη, γέννημα-θρέμμα της πόλης της Γλυφάδας, μητέρα δύο παιδιών, δηλώνει αποφασισμένη να προσφέρει στη πόλη που μεγάλωσε η ίδια τα τα παιδιά της, ακόμα περισσότερα από όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής για τη πόλη μέσα από την πλούσια εθελοντική της συνεισφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν από τους πρώτους Γλυφαδιώτες που αυτο-οργανώθηκε σε ομάδες αποτροπής της μόλυνσης των ακτών της Γλυφάδας, καθώς ο δήμος απουσίασε επιδεικτικά από το έργο αυτό.

Η ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» το φθινόπωρο του 2017 απείλησε με ολοκληρωτική καταστροφή το οικοσύστημα της Γλυφάδας και η Μαρία Κανελάκη, που μόλις είχε επιστρέψει από 12μηνο πλου με τάνκερ στον Ειρηνικό Ωκεανό, «έπεσε με τα μούτρα» στη δουλειά, όπως αποδεικνύουν οι φωτό και κατάφερε να καθαρίσει τις παραλίες, καθώς και να αποτρέψει μία ακόμα χειρότερη μόλυνση.

Στη δήλωσή ένταξής της στην παράταξη σημείωσε ότι: «Αποφάσισα να επιλέξω την “Γλυφάδα Μπροστά” ως τον κύριο κοινωνικό/πολιτικό φορέα των εκλογών γιατί έκρινα ότι μπορεί να φέρει στην Γλυφάδα αυτό που η πόλη χρειάζεται: Αποφασιστική διοίκηση, όραμα και δύναμη για την υλοποίησή του.

Ο Τάσος Γκουριώτης έχει αποδείξει σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις ότι μπορεί να ηγηθεί τέτοιων προσπαθειών αφού ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης τρομοκρατικών κινδύνων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αγαπάει την πόλη όσο κανένας, σε κοιτάζει στα μάτια όταν μιλάει και είναι «καθαρός» άνθρωπος. Αυτός με έπεισε, οι λοιποί συνυποψήφιοί του με τους οποίους συνομίλησα, όχι. Είμαι έτοιμη, αν και αξιωματικός, να προσφέρω σε καθήκοντα απλού στρατιώτη για να πάει μπροστά η αγαπημένη μας πόλη, μέσα από το πρόγραμμα της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά».