Ο Σωτήρης Βοργιάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Ο Σωτήρης Βοργιάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά»

O πρώην υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις εκλογές του 2014, νυν δημοτικός σύμβουλος, αξιωματικός ε.α. του ΠΝ και διεθνής διαιτητής με μεγάλη καριέρα, Σωτήρης Βοργιάς, εντάχθηκε και αυτός στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά» του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας, Τάσου Γκουριώτη.

Ο Σωτήρης Βοργιάς μετά την συνάντησή του με τον Τάσο Γκουριώτη στην οποία συμφώνησαν στο περιεχόμενο του προγράμματος του συνδυασμού, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Φίλες και φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Τάσου Γκουριώτη, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις ικανότητές του, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη κυβερνητική και διοικητική εμπειρία, αλλά και αποφασισμένος να δώσει τα πάντα για να γίνει η Γλυφάδα μια ασφαλής πόλη, μία πόλη πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφάσισα να συστρατευθώ μαζί του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Κατέρχομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη και σας καλώ όλους να στηρίξετε τον συνδυασμό μας “Η Γλυφάδα Μπροστά”».

Ο Σωτήρης Βοργιάς γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1953 στη χώρα Μεσσηνίας, Δήμος Νέστορος.

Τελείωσε το δημόσιο σχολείο  στον τόπο καταγωγής του, το Λύκειο στην Γλυφάδα και πέτυχε την εισαγωγή του στην Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού ως μηχανικός.

Παράλληλα με τις σπουδές, ανέπτυξε έντονη δράση στον αθλητισμό, ως αθλητής σε όλα τα αθλήματα του Π.Ν. και ως αρχηγός αποστολής όλων των αθλημάτων στους αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 1979 υπήρξε Διαιτητής Συνδέσμου Αθηνών, το 1987 έγινε Α’ Εθνικής έως το 2000, ως και Διαιτητής FIFA.

Αποστρατεύθηκε το 1994 και ασχολήθηκε με τα κοινά της Γλυφάδας.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» όπου αργότερα τον Οκτώβριο του 1999 εκλέχθηκε μεταξύ των πρώτων Δημοτικών συμβούλων Γλυφάδας.

Στις 13/10/1999 ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση. Επίσης παραιτήθηκε από όλες τις Επιτροπές του Δήμου και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατήγγειλε τον Δήμαρχο έως 31/12/2002, για αναθέσεις έργων κ.α.

Από το Δ.Σ./ΕΠΟ διορίστηκε μέλος της Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ για τρία έτη.

Το 2000 ήταν Πρόεδρος Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το 2001 Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Διαιτητών.

Το 2002 Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών όλων των Πρωταθλημάτων.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος Αθηναίων Διαιτητών Ποδοσφαίρου.

Εχει δύο υιούς, τον Παναγιώτη, Πολιτικό Μηχανικό και τον Φανούρη, ηλεκτρολόγο-μηχανικό.